Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Ο Παντοκράτωρ Ιησούς Χριστός

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΘΗΒΑΣ

Τελέστηκε και φέτος, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων Ελλήνων αδελφών του Πόντου. 
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και νοσταλγίας για τις χαμένες πατρίδες και τα ματωμένα χώματα του μαρτυρικού και ιστορικού Πόντου, η Εύξεινος λέσχη Θηβών "Ο Πόντος" προσέφερε στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Σουμελά.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, κύριος Χρήστος Γρεασίδης, ακολουθήθηκαν όλες οι οδηγίες και νουθεσίες της Μονής όπου βρίσκεται το πρωτότυπο της εικόνας, στο Βέρμιο. 
Τόσο ο Εφημέριος του ναού, π. Νικόδημος, όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου, στάθηκαν στον επαναπατρισμό της Ιεράς εικόνος μιας και ξεκίνησε την ευλογημένη πορεία της από τη Θήβα, την μετακίνησαν στην Αθήνα και στον Παρθενώνα ώντας γνωστή ως "Αθηνιώτισσα". 
Επανήλθε στη Θήβα και με θαυμαστό τρόπο βρέθηκε στο όρος Μελά του Πόντου, γι' αυτό το λόγο ονομάζεται Σουμελά. Σου-Μελά σημαίνει "Η Κυρά του Μελά". Με τον διωγμό των Ποντίων από την πατρίδα τους μεταφέρθηκε στο Βέρμιο όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά και εορτάζει στις 15 Αυγούστου. 
Τέλος, ο π. Νικόδημος αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού συμβουλίου τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου , ανακοίνωσε στον πιστό λαό, ότι στο ναό και μπροστά στην Ιερά εικόνα Της κάθε Παρασκευή και ώρα 7 το απόγευμα θα τελείται Ιερά Παράκληση.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...